Peskiranje

U oblasti peskiranja i sačmarenja, kao jedino zadovoljavajuća ekološka priprema odlivaka, odkivaka i raznih metalnih delova i sklopova „Nipek Gostol TST“ zastupa već dvadeset godina program „Gostol TST“ iz Tolmina, Slovenija. Kao jedini proizvođač kompletne opreme za peskiranje i sačmarenje, još za vreme Jugoslavije iz sedamdesetih, “Gostol TST“ je vremenom usavršio konstrukciju i potpuno je prilagodio strogim savremenim svetskim ekološkim kriterijumima. Nema livnice, kovačnice, veće metaloprerađivačke firme u Srbiji a da ne poseduje opremu iz programa „Gostol TST“.

Danas je „Gostol TST“ prepoznatljiv po širokoj lepezi raznih tipova turbinskih i kompresorskih mašina i to:

 •  Peskirnica sa valjkastim transporterom
 • Mašine za peskiranje sa valjkastim transporterom su protočne mašine za peskiranje, koje se upotrebljavaju za peskiranje - obradu lima, profila, sitnih pozicija na mrežama, različitih čeličnih konstrukcija, kao I cevi različitih promera i dužina. Mašine se mogu zajedno sa dogradnjom komore za sušenje, komore za automatsko bojenje I tunelom za sušenje boje, ugraditi u visokoproduktivne linije za nanošenje temeljne boje.
  Mašine sa valjkastim transporterom
 •  Peskirnica sa visećim transporterom
 • Mašine za peskiranje sa visećim transporterom imaju ugrađenu I, Y kružnu transportnu prugu sa rotacijskim kukama. Delovi za peskiranje se na rotacijsku kuku zakače pojedinačno ili na vešalicama u obliku grozda. Protočne mašine sa rotacijskim kukama ugrađene na visećoj pruzi imaju kružno transportno kretanje, na kom su delovi za peskiranje zakačeni pojedinačno ili u grozdu.
  Mašine sa visećim transporterom
 •  Peskirnica sa bubnjem
 • Mašine za peskiranje u obliku bubnja mogu imati ugrađene čelične gusenice sa lamelama ili beskonačnu gumenu traku. Upotrebljavaju se za peskiranje različitih vrsta odlivaka, kovanih ili prešanih delova, kao i svih ostalih metalnih izradaka manjih gabarita i većih serija. Punjenje delova za obradu u mašine za peskiranje se može vršiti ručno ili sa hidrauličnom napravom za dizanje iz koje se delovi za obradu sipaju direktno iz sanduka za transport.
  Mašine sa gusenicom u obliku bubnja
 •  Peskirnica sa okretnim stolom
 • Mašine za peskiranje sa rotacijskim stolom se upotrebljavaju za peskiranje različitih vrsta odlivaka, kovanih ili prešanih delova, kao I svih ostalih metalnih izradaka manjih ili većih gabarita. Deo koji se peskira se stavlja na perforirani rotacijski sto ručno ili uz pomoć dizalice. Delove na peskiranju je potrebno jedanput okrenuti.
  Masine za peskiranje sa okretnim stolom
 •  Peskirne komore
 • Komora za peskiranje je univerzalna naprava za peskiranje, prema tome možemo u njoj peskirati delove različitih oblika I dimenzija, sa metalnim ili mineralnim sredstvima za peskiranje. Na delove, koji se nalaze u komori, radnik usmerava mlaz abrazivnog sredstva koji izlazi iz pištolja za peskiranje, koji drži u rukama.
  Komore za peskiranje
 •  Mobilni uređaji za kompresorsko peskiranje
 •  Patronski filteri
 • Patronski filteri se upotrebljavaju za otprašivanje mašina za peskiranje I sačmarenje i ostalih naprava, te otklanjanje problema otprašivanja u drugim primerima, gde dolazi do vrlo velikih fluktuacija koncentracije prašine.
  Patronski filteri
 •  Namenske peskirne mašine
 • Pored standardnih tipova mašina za peskiranje I sačmarenje izrađujemo takođe i mašine, kao i namenske linije za antikorozivnu zaštitu u odnosu na specifične zahteve kupaca
  PNB - Protočna peskirnica sa oscilirajućim bubnjem
  KOM-VK - Kombinacija peskirnice sa okretnim stolom i kukama za teške odlivke
  VZ - Peskirnica za mikrokovanje

U dugogodišnjoj saradnji sa firmom „Gostol TST“ razvio se obostrano zadovoljavajući partnerski odnos, tako da je „Nipek Gostol TST“ njihov ekskluzivni zastupnik na tržištu Srbije.

Detaljnije tehničko-tehnološke informacije se mogu dobiti preko sajta www.gostol-tst.eu uz podršku stručnjaka iz „Nipek Gostol TST“.